Abrikozenfudge/Apricot Fudge
Recept Abrikozenfudge:
Ingrediënten:
250 gram boter
1 blikje gecondenseerde zoete melk (Friesche Vlag)
500 gram biscuit, fijngemaakt
180 gram lichtbruine basterdsuiker
175 gram fijngesneden gedroogde abrikozen
doosje geraspte kokos
Smelt de boter, roer daarin de bruine basterdsuiker en de gecondenseerde melk. Voeg abrikozen en biskwie toe. Doet het mengsel op een licht ingevette bakplaat of leg er een vel bakpapier op. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Strooi er geraspte kokos overheen. De bakplaat met de fudge laten opstijven in de koelkast. Dat is alles! De fudge in stukjes snijden en bewaren in een afgesloten trommel.
English recipe:
Ingredients:
250 grams of butter
Fullcream sweetened condensed milk, (Friesche Vlag, 397 grams)
500 grams of biscuit
180 grams of brown sugar
175 grams of finely chopped dried apricots
grated coconut
Melt the butter, stir in the brown sugar and the condensed milk. Add apricots and biscuits. Place the mixture on a lightly graced baking sheet or put a sheet of baking paper on it. Press firmly with the back side of a spoon. Sprinkle grated coconut over it. Let the fudge stiffen in the refrigerator. That’s all! Cut the fudge into pieces and store in a closed jar.